PRODUKTY A SYSTÉMY
Portfolio výrobků Halton pokryje i nejnáročnější řešení.
Jednotlivé produkty jsou navrženy tak, aby jejich kombinace poskytovaly nejlepší možný výsledek ve všech parametrech.
PROTIPOŽÁRNÍ SYSTÉM
ANSUL R-102
Nejrozšířenější kuchyňský hasicí systém na světě. Systém požadovaný většinou zákazníků, kteří mají kuchyňský hasicí systém ve svém standardu. Systém požadovaný a akceptovaný většinou mezinárodních pojišťoven. Zlatá střední cesta mezi kuchyňskými systémy.
TECHNOLOGIE
Kuchyňské hasicí systémy jsou určeny pro rychlé samočinné uhašení požárů kuchyňských spotřebičů, využívajících olej a dále pro uhašení požárů ve vnitřní části kuchyňské digestoře a ve vstupu do odsávacího vzduchovodu. Systémy společnosti Ansul byly vyvinuty speciálně pro kuchyně a nahrazují hasicí systémy nebo prostředky na bázi vody, pěny nebo prášku, které v kuchyních nelze použít nebo jsou neúčinné.
Systém Ansul R-102 rychle rozpozná požár pomocí detektorů umístěných uvnitř kuchyňské digestoře a distribuuje hasivo přímo do ohniska požáru pomocí trysek umístěných nad kuchyňskými spotřebiči. Pro zabránění rozšíření požáru vzduchotechnickým potrubím do dalších částí budovy jsou další hasicí trysky umístěny uvnitř digestoře a v odsávacím potrubí. Současně se spuštěním hasicího procesu dojde k odstavení kuchyňských spotřebičů od zdrojů energie. Hasicí látka vytvoří při styku s olejem hustou pěnu, která zabrání přístupu kyslíku, uhasí oheň a zabrání znovuvzplanutí. Po vychladnutí uhašeného bloku kuchyňských spotřebičů a digestoře je tento třeba vyčistit a znovu aktivovat hasicí systém.
Hasicí látka Ansulex® je speciální směs organických solí v kapalné podobě, přímo vyvinutá k hašení v gastronomii. Má nízké pH, je zdravotně nezávadná, netoxická a je velmi šetrná ke kuchyňským spotřebičům a vybavení kuchyně.
ANSUL PIRANHA
Technicky nejvyspělejší kuchyňský hasicí systém a současně jediný systém se dvěma hasivy na trhu. Chemické hasivo uhasí požár a následně automaticky distribuovaná voda tento požár rychle ochladí a zabrání znovu vzplanutí. O 60% nižší spotřeba hasiva a 15x rychlejší ochlazení než u systému s jedním hasivem. Estetický vzhled díky vysoké instalační výšce trysek.
TECHNOLOGIE
Kuchyňské hasicí systémy jsou určeny pro rychlé samočinné uhašení požárů kuchyňských spotřebičů, využívajících olej a dále pro uhašení požárů ve vnitřní části kuchyňské digestoře a ve vstupu do odsávacího vzduchovodu. Systémy společnosti Ansul byly vyvinuty speciálně pro kuchyně a nahrazují hasicí systémy nebo prostředky na bázi vody, pěny nebo prášku, které v kuchyních nelze použít nebo jsou neúčinné.
Systém Ansul Piranha rychle rozpozná požár pomocí detektorů umístěných uvnitř kuchyňské digestoře a distribuuje hasivo přímo do ohniska požáru pomocí trysek umístěných nad kuchyňskými spotřebiči. Pro zabránění rozšíření požáru vzduchotechnickým potrubím do dalších částí budovy jsou další hasicí trysky umístěny uvnitř digestoře a v odsávacím potrubí. Současně se spuštěním hasicího procesu dojde k odstavení kuchyňských spotřebičů od zdrojů energie. Hasicí látka vytvoří při styku s olejem hustou pěnu, která zabrání přístupu kyslíku, uhasí oheň a zabrání znovuvzplanutí. Po ukončení distribuce hasicí látky dojde k automatickému přepnutí a distribuci studené vody. Voda uhašený, ale stál teplý blok kuchyňských spotřebičů rychle ochladí, cca 15 x rychleji než systémy s jedním chemickým hasivem. Po ukončení distribuce vody je kuchyňské spotřebiče a digestoř třeba vyčistit a znovu aktivovat hasicí systém.
Hasicí látka PRX® je speciální směs anorganických solí v kapalné podobě, přímo vyvinutá k hašení v gastronomii. Použití tohoto hasiva přináší cca 40% úsporu oproti jiným chemickým hasivům.
Hlavními výhodami systému Ansul Piranha jsou rychlé ochlazení požáru, nízká spotřeba hasiva a také estetický vzhled, protože viditelné hasicí trysky tohoto systému lze instalovat ve vyšší výšce než u jiných systémů.